Eyl

Okulumuz Mesleki Eğitim Programı Yiyecek icecek Hizmetleri alanı Aşçılık dalı 12. sınıf öğrencilerimiz kalfalık belgelerini aldılar.

Okulumuz Eski Müdürü Sayın Mehmet HACIOSMANOĞLU 'nu yeni görev yerinde ziyaret ederek başarılar diledik. Okulumuz adına hediyemizi kendilerine takdim ettik.

Eyl

Kod Haftası (Code Week), kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkes için uygulanabilir hâle getirmeyi amaçlayan bir çalışmadır. Kod Haftası kapsamında katılımcılar temel programlama, robotik teknolojileri, web tasarımı, mobil uygulama geliştirme, görsel/blok programlama, bilgisayarsız etkinlikler, arttırılmış gerçeklik, giyebilir teknolojiler, 3B tasarım, yapay zekâ gibi konularda çevrim içi ve yüz yüze etkinlikler düzenleyebilmektedir. 2023 yılı boyunca Bakanlığımıza bağlı tüm okul, kurum ve temsilciklerimizde düzenlenecek etkinliklerin Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi hususunda çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalara eş zamanlı olarak Kod Haftası 2023 yılı teması “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” olarak belirlenmiştir. Kod Haftası, 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup okullar ve öğretmenler düzenleyecekleri kodlama etkinlikleri ile kodlama eğitiminin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacaktır.

Söz konusu çalışma kapsamında, kodlama eğitiminin yaygınlaştırılması ve farkındalığın artırılması amacıyla Ek’te yer alan hususlar doğrultusunda Kod Haftası etkinliklerinin yüz yüze veya uzaktan düzenlenmesi, kodlama etkinliklerine ilgi duyan ve çalışmaya istekli olacak İl Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı tüm okullarınızdaki okul yöneticilerine ve öğretmenlere gerekli duyurunun yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Eyl

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni önderliğinde öğrencilerin hazırlamış olduğu Mevlid Kandili Panosu öğrencilerin ilgisine sunuldu.

Eyl

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yavuz ÜSTÜNDAĞ  Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başlaması Dolayısıyla  Okulumuzu Ziyaret Ederek Yetkililerden bilgi Aldılar. Ziyaret Kapsamın da 9. Sınıf Tüm Öğrencilerimizi Ziyaret Ederek  Kendileriyle Sohbet ettiler. Ayrıca Okulumuzda Görev Yapan Gazimizin de Gaziler Günü Dolayısıyla Pasta İkram Merasimi ne de katılımda bulundular.

Eyl

Okulumuz Pansiyon Yemek Hizmetlerinden Görüntüler.

Eyl

Yeni Eğitim Öğretim Yılında Okulumuza Yeni Kayıt Olan 9. Sınıflarımıza Okula Uyum Sağlamak için Okulumuz Rehber Öğretmeni Ayşegül AYDINLI YIĞCI tarafından okulu, Sınıfı, Arkadaşlarını ve Çevreyi tanıtıcı bilgiler verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yavuz Üstündağ ve Okul Kurum Müdürleri ilçemizde Görev Yapmış Olan İdarecileri Yeni Görev Yerlerinde Ziyaret Ettiler.

Haz

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile İmam Hatip Lisesi Meslek dersi öğretmenlerimizin düzenlemiş olduğu ''Namazda Buluşuyoruz'' Projesi kapsamında Arsin Meslek Teknik Anadolu Lisesinde 500 öğrencimize köfte ekmek ikramında bulunduk.
Programa katılan Kaymakamımız Sayın Ömer Ahmet ÖZDEMİR, Arsin Belediye Başkanı Sayın Muhammet Sait GÜRSOY, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Evren GÖRMÜŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yavuz ÜSTÜNDAĞ ve daire amirleri, programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize plaket takdiminde bulunarak öğretmenlerimize teşekkür ettiler.
İkramların ardından öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile öğle namazı eda edildi.
Projede emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizin bir ömür namazlarını ihmal etmemesini diliyoruz. TC Milli Eğitim Bakanlığı  Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü  Yavuz Üstündağ  #namazdabulusuyoruz

1-7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası münasebetiyle okulumuz da bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

1-7 Mayıs Trafik Ve İlk Yardım Haftası

Trafik kazalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlkyardım Haftası" olarak kabul edilmiştir. Bu hafta süresince; yayın organları aracılığı ile trafik kazalarının önlenmesi için trafik kurallarına uymanın ve ilk yardımın önemi vurgulanmaktadır.

Trafik Nedir?

Yayaların, hayvanların ve araçların karayolu üzerinde hal ve hareketlerine "trafik" denir.

İlk Yardım Nedir?

Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan geçici ve ilaçsız uygulamalardır.

Nis

Arsin Aile Sağlığı Merkezi Hemşiresi Meltem SATILMIŞ tarafından okulumuz öğrencilerine Stres ve Başa Çıkma Yolları, Bağımlılıkla mücadele Konulu Siminerler Verilmiştir

Ara

Okulumuz Bilişim Laboratuarı tenefüs aralarında ve öğrencilerin boş zamanlarında araştırma yapma, eğlence ve boş vakitlerini değerlendirebileceği şekilde Bilişim ve Teknoloji Kulübü öğrencilerinin günlük nöbet şeklinde açık tutularak faaliyet göstermektedir.

Aile içi ve kadına şiddetle mücadelede eğitim-bilgilendirme çalışmalarına devam ediliyor.

Bu kapsamda
2️⃣MİLYON ERKEĞE bilgilendirme yapıldı
6️⃣8️⃣0️⃣BİN BROŞÜR DAĞITILDI

Hedef, yıl sonuna kadar
5️⃣ MİLYON erkek vatandaşımızın bilgilendirilmesi

Nöbetçi öğrencimiz boş kalan zamanını en güzel şekilde değerlendiriyor. Hem kendi zamanını güzelleştiren hem de arkadaşlarına örnek olan öğrencimizi tebrik ediyoruz.