"KAAN"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen, Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden olan ve geçtiğimiz günlerde başarıyla ilk uçuşunu yapan KAAN ülkemizde büyük bir gurura vesile olduğu gibi dünyada da büyük yankı uyandırmıştır. 21 Şubat 2024 tarihinde saat 08:50’de ilk uçuşunu gerçekleştirerek 13 dakika havada kalan KAAN, yüksek hayatta kalma kabiliyetine haiz, güçlü ve atik özellikleriyle bir gurur projesi olarak ülkemizin kritik teknolojilerin tasarlandığı, geliştirildiği ve üretildiği bir merkez olması yolunda önemli bir eşiği aşmamızı sağlamıştır. Türkiye'nin savunma sanayii stratejisinin en önemli ayağı olan yerlilik ve millîlik vurgusu, KAAN projesiyle yeni bir boyut kazanmış, KAAN' ın geliştirilmesi sürecinde Türk mühendislerinin bilgi birikimi ve tecrübeleri, ülkemizin bu alandaki yeteneklerini gözler önüne sermiştir. Bu bağlamda; "Millî Muharip Uçağımız KAAN" başlığıyla TUSAŞ tarafından hazırlanan ve http://meb.ai/ALWclo bağlantısında yer alan videonun bu yerli ve millî başarıya ortak etmek amacıyla Bakanlığa bağlı resmî ve özel okul/kurumlarda öğrenim gören tüm öğrencilere izletilmesine ilişkin ilgi yazı ekte gönderilmiştir. Bilgilerinizi rica ederim.

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 07:05 - Görüntülenme: 97

Etiketler :